Het begin van de Go-Getters

In 1982 begonnen de Go-Getters met een donkergouden teef genaamd Escha met als echtgenoot de reu Boris van de Adnor Stee. Van  het nest wat hieruit geboren werd, bleef Dunya from the Go-Getters, die geweldige resultaten behaalde op vele wedstrijden in Nederland (met als bekroning de Nimrod in 1987).

Door Dunya raakte ik besmet met het "werkvirus" en werd de doelstelling voor de latere fokkerij bepaald: het fokken van Golden Retrievers met het oorspronkelijke Golden Retriever karakter.

Geschiedenis van de Go-Getters

In 1988 kon ik de Engelse importteef Bryanstown Little Mo overnemen van de Belgische fokker Rob Huybrechts (Kroonkennel's kennel) omdat deze om gezondheidsredenen moest stoppen.

Al mijn huidige teven stammen af van haar.

Mo-tje gaf vele uitmuntende nakomelingen en met een aantal is verder gefokt, o.a. Thara from the Go-Getters van de familie Broekmeulen (van Kempendal Golden Retrievers), Twinny from the Go-Getters van Sjaan Franke (from the Hoelyer Hoecke), Janosh Pebbles from the Go-Getters van Brigitte Voois (Brittley's Golden Retrievers) en Dayka en Tashayna from the Go-Getters van mijzelf.

 

 

Van Tashayna hield ik de apporteergekke Iltshi from the Go-Getters, de fijne praktijkhonden Yen Ai en Yen Shirah from the Go-Getters en de fraaie Zenayda from the.Go-Getters.

Iltshi is weer de moeder van Dazzle from the Go-Getters en Lizzy from the Go-Getters (moeder van Flame en Kuno from the Go-Getters).

In 1997 kocht ik mijn eerste eigen dekreu: Ieaun (spreek uit Jajang) of Spider Lake  gefokt door Rones Spinder. Hoewel niet groot van postuur, is dit een geweldige werker, wiens bloed door heel wat werkende Goldens in binnen- en buitenland stroomt. Aan de andere kant heeft hij een heel innemend karakter en gaat voor een baby op zijn rug liggen. Van hem heb ik drie dochters aangehouden: Holly, Flame en Dazzle en een kleindochter Zazoe. Voor deze dames moest ik weer op zoek naar een passende echtgenoot en die vond ik in België bij Mia van Acker: Wheaton's Arrow.

Arrow is in alle opzichten een echte Golden, zacht van karakter en toch een doordouwer in het werk. In tegenstelling tot Ieaun heeft hij een fors postuur en geeft dit door aan zijn kinderen.Uit de combinatie van Arrow en Dazzle werd Elja from the Go-Getters geboren die naar Leny Kusters ging. Zij fokte met haar en de reu Precious Sem van de Woudstreek:  Gwen Brook's true Friends (Gwennie) die nu ook bij mij woont en volop in training is.

In 2006 kocht ik na lang zoeken een nieuwe reu pup: Istvan's Dizzy's Gogetter Kian (roepnaam Kian) als echtgenoot voor Arrow's dochters Senna, Pardoes, Sjanoeka, Whoopi, Zipper en Flits.
Kian is (net als zijn 6 echtgenotes) HD-A, ED-vrij en vrij van PRA, RD en cataract.
Van hem met Sjanoeka heb ik Hebbuz (Quinnie) from the Go-Getters aangehouden.

 

Hebbuz is HD-A, vrij van elleboogdysplasie en erfelijke oogafwijkingen en middels DNA-test vrij van Ychthiosis (erfelijke huidziekte).

Met Hebbuz hoop ik in de tweede helft van 2015 een nestje te fokken.
 

 

 

Onze toekomstige pup-eigenaren

  • Zoeken een actieve hond die dat meestal tot op hoge leeftijd zal blijven.
  • Volgen in ieder geval met hun pup een puppy-cursus en daarna de basis gehoorzaamheidscursus (mijn honden hebben veel will-to-please maar worden niet gehoorzaam geboren!)
  • Houden er van om veel met hun hond te doen.
  • Volgen de instructies die zij van mij meekrijgen bij het opgroeien van de pup, ter voorkoming van overbelasting van de jonge hond.